Com fer fil amb ampolles de PET

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Avui veurem com fer fil amb ampolles de PET. Es una manera de reciclar les ampolles de PET de les begudes. Només cal muntar un senzill tallador per convertir una ampolla de PET amb un rotlle de fil plàstic.

Per fer el tallador que converteix les ampolles de PET en fil, he utilitzat un tros de fusta de 20 x 10 x 5 cm, un clau, un bis, una fulla de cúter, una serra i un enformador.

Amb la serra fem un tall longitudinal d’uns 6 cm de llarg i traiem la mitat del gruix de la fusta. Després fem dos talls més per buidar la zona on anirà la fulla de cúter. Ha de ser una mica més petita que l’ample de la fulla de cúter aproximadament d’1 cm.

Es fa un tall gruixut a lo llarg de la fusta fins uns uns 4 cm del final. Aquest tall li dóna joc a la fusta per pressionar la fulla de cúter i mantenir-la fixada amb l’ajuda d’un cargol llarg que clavarem a un costat.

Per a fer de guía a l’ampolla i permetre que giri bé, clavarem un clau com es mostra en la imatge.

construint el tallador d'ampolles de PET dsc_3471

 

20161012_183502 dsc_3473

La fulla de cúter s’insereix en una petita ranura feta entre les dues fustes. Com més separem aquesta ranura, més ample quedarà el fil de PET que tallem. Es poden fer varies ranures per aconseguir diferents amples només canviant la fulla del cúter de lloc.

Per fixar la fulla de cúter cargolem el bis o utilitzem un sergent.

Amb unes tisores, tallem la part de dalt de l’ampolla de PET i comencem a retallar-ne un tros que serà el que passarem entre el cúter i la guia passant per sota del tallador per començar a estirar.

 dsc_3474 tallem l'ampolla de PET per fer fil

coloquem la tira de PET al tallador com-fer-fil-amb-ampolles-de-pet

I ja està. Aquí teniu el vídeo de com fer fil amb una ampolla de PET utilitzant el tallador. Per subjectar-lo a la taula he utilitzat un sergent i per mantenir la fulla de cúter fixa n’he utilitzat un altre (fa més força que el cargol):

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*